Even voorstellen ….

CIMG3263-157x300

Mijn naam is Rianne Weststrate. Ik ben zowel kindercoach als kinderpsycholoog.

Missie.
Als christen heb ik de overtuiging dat ieder kind uniek is en zijn eigen talenten en kwaliteiten heeft gekregen. Mijn missie is dan ook dat deze zoveel mogelijk tot hun recht komen en dat ieder kind kan zijn, wie hij/zij is. Helaas gaat dat niet altijd vanzelf. Verschillende omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat de weg naar volwassenheid voor sommige kinderen een hele worsteling is. Ook gebeurt het vaak dat de focus van de omgeving ligt op de dingen die minder goed gaan met alle gevolgen van dien voor het zelfbeeld en zelfvertrouwen van het kind. Als psycholoog en coach wil ik kinderen weer op weg helpen om hun eigen kwaliteiten te zien, zodat ze deze verder kunnen ontwikkelen.

Opleiding en ervaring.
In 2004 ben ik afgestudeerd als Ontwikkelings- en Onderwijspsycholoog (MSc) aan de Universiteit Leiden. Na die tijd heb ik een brede ervaring opgedaan in het werken met kinderen: begeleiden van kinderen met een ernstige communicatieve handicap, als thuisbegeleider van kinderen met AD(H)D, Autisme en PDD-NOS, als vrijwilliger en testbegeleider op een Nederlandse school in Zweden, als gastouder en als cursusleidster bij baby/peuter/ouder spel- en muziekcursussen.

Daarnaast ben ik zelf moeder van een zoon en twee dochters (2006, 2008 en 2010). Het idee van een eigen praktijk ontstond tegen de tijd dat mijn jongste dochter vier jaar zou worden en het ook duidelijk was dat we ons voor langere tijd in Eindhoven zouden settelen. Daardoor kwam er in ons gezin meer ruimte voor mijn eigen missie en ambities. Met onze eigen hoogbegaafde zoon liepen we zelf ook tegen een heleboel dingen aan, waardoor ik me in Hoogbegaafdheid ben gaan verdiepen.
Ik ben mijn studie Psychologie opnieuw op gaan pakken, deed aan zelfstudie en volgde de opleiding voor Kindercoach (CIVAS) en trainingen Kids Skills (oplossingsgerichte coaching) en op het gebied van Hoogbegaafdheid (Talentvaardig, Novilo, Leergang Hoogbegaafdheid Rino Zuid, Handelingsgerichte diagnostiek HB + ASS ABV). Eind 2018 heb ik de ECHA-opleiding Specialist in Gifted Education afgerond.

Sinds september 2016 werk ik tevens als psycholoog en begaafdheidsspecialist bij een instelling in Tilburg en adviseer ik daarnaast scholen en leerkrachten op het gebied van leerstofaanbod en begeleiding van hoogbegaafde leerlingen.

sunflower